Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Esittely

Itävallassa lähellä Saksan rajaa, aivan Alppien juurella, sijaitsee Minas Tirithin hulppea valmennuskeskus. Talli tarjoaa tavoitteelliseen hevosurheiluun ja kilpahevosten kasvatukseen soveltuvat puitteet. Lähimpään kylään on tallilta matkaa vain noin kilometrin verran, mutta lähimpään kaupunkiin sen sijaan on matkaa niin paljon, että sinne on kuljettava autolla. Pääkaupunkiin Wieniin matkaa on lähes viisisataa kilometriä, mutta sen hurauttaa autolla helposti noin viidessä tunnissa.

Pitkä pihatie johdattaa tallille tulijan suoraan päätallin pääovelle. Päätalli sijaitseekin pihapiirin keskeisellä paikalla ja sieltä on suora kulku maneesiin. Tässä tallissa asuvat kaikki kilpakäytössä olevat hevoset, sekä siitosorit omassa siivessään. Päätallissa on suurten karsinoiden lisäksi varustehuone sekä neljä pesupaikkaa. Pihatien varrella on pyöröaitaus ja pieni kenttä hevosten liikutusta varten sekä muutama tarha päätallin asukkaita varten.

Kauempana pihapiirin hälinästä sijaitsee siitostammojen talli, jossa on tilavat karsinat siitostammoille, sekä varustehuone ja pesupaikka. Tallissa on muutama ylimääräinen karsina nuoria hevosia varten, vaikka ne pääasiassa asuvatkin kolmivuotiaiksi asti pihattolaumoissa. Tallin päädyssä on alppitalo-tyylinen laajennusosa, jossa on työntekijöille tarkoitettuja huoneistoja. Siitostammat varsoineen ulkoilevat vuoren rinteillä suurilla laitumilla laumoissa ympäri vuoden.

Suurta kuitupohjaista kenttää huolletaan päivittäin ja se on käyttökuntoinen ympäri vuoden. Talvet Alpeilla ovat kylmiä ja kesällä voi esiintyä rajuja ukkoskuuroja. Huonokaan sää ei estä täysipainotteista treenaamista, kun kulun voi suunnata Minas Tirithin lämmitettyyn ja hyvin valaistuun maneesiin. Pihapiiristä löytyy lisäksi myös kävelytyskone, jossa suurin osa kilpahevosista liikkuu päivittäin.

Aidattujen ratsastusalueiden lisäksi Alpit tarjoavat mahdollisuuden maastoilla henkeäsalpaavan upeissa maisemissa. Vuoren rinteet antavat hevosille mahdollisuuden liikkua muuallakin kuin kentällä tai maneesissa. Mutkaisilla hiekkateillä liikkuu vain vähän autoja, joten maastoon on turvallista lähteä myös liikenteeseen tottumattomalla hevosella.

Kansainvälistä tunnelmaa

Lähes sadan hevosen tallikompleksi ei pyöri päivääkään ilman ammattitaitoisia työntekijöitä. Hevosten hyvinvoinnista huolehtimaan on palkattu noin kolmekymmentä työntekijää eri puolilta Eurooppaa ja Pohjois-Amerikkaa. Parhaimmillaan tallilla voikin kuulla kymmentä eri kieltä vain yhden päivän aikana! Vakituisen henkilökunnan lisäksi tallilla vierailee säännöllisesti huippuvalmentajia ympäri maapallon pitämässä valmennuksia sekä kursseja niin Minas Tirithin omille ratsastajille kuin ulkopuolisillekin ratsukoille.

Vaikka työntekijöiden on mahdollista vuokrata itselleen pieni huoneisto tammatallin päädyssä olevasta rakennuksesta, suurin osa heistä asuu omassa asunnossa lähimmässä kaupungissa lähellä palveluita ja muita ihmisiä.

Julia Stadler
37-vuotias
tallin omistaja
suomalais-itävaltalainen

Marcel Hoffmann
42-vuotias
tallimestari
itävaltalainen

Noella Leroy
49-vuotias
ratsuttaja
ranskalainen

Marlene Weinberger
31-vuotias
ratsuttaja
saksalainen

Karolina van Dijk
26-vuotias
ratsuttaja
hollantilainen

Derek Unterberger
34-vuotias
ratsuttaja
itävaltalainen

Rasmus Pettersson
32-vuotias
ratsuttaja
ruotsalainen

Naomie Bouchard
24-vuotias
ratsuttaja
kanadalainen

Martin Evans
29-vuotias
ratsuttaja
englantilainen

Judy Evans
30-vuotias
groomi
englantilainen

Elina Tuominen
19-vuotias
groomi
suomalainen

Saamuel Mägi
21-vuotias
groomi
virolainen

Tyler Williams
25-vuotias
groomi
amerikkalainen

Mario Álvarez
27-vuotias
groomi
espanjalainen

Viktoria Lindberg
23-vuotias
groomi
ruotsalainen

Rory O'Connor
32-vuotias
groomi
irlantilainen

 

Esittelysivun kuvien copyright merkinnät:
Dane Vandeputte CC BY-NC-SA 2.0, Thomas Paal CC BY-NC-SA 2.0, Natasha Cloutier CC BY-NC-ND 2.0, FaceMePLS CC BY 2.0, Sonja Pauen CC BY 2.0, Peter CC BY-NC 2.0

Minas Tirith on virtuaalitalli. | Minas Tirith is a sim-game stable.

©2019 Minas Tirith - suntuubi.com